2020 m. pirmo pusmečio rezultatai

COVID – 19 pandemijos laikotarpis nebuvo lengvas ir pakoregavo pirmojo pusmečio KTG krovos terminalų rezultatus.

Šių metų pirmąjį pusmetį Klaipėdos konteinerių terminale (KKT) buvo perkrauta 2,7 mln. tonų įvairių krovinių, labai panašiai kaip ir 2019 m tuo pačiu laikotarpiu. Dėl COVID-19 susitraukė prekybos ryšiai tarp Europos ir Azijos, tai lėmė, kad konteinerių krova terminale buvo 5 proc. mažesnė nei pernai ir siekė 208 802 TEU.

Antrąjį metų ketvirtį ypatingai suaktyvėjo generalinių krovinių srautas, gegužės mėnesį perkrauta 67,8 tūkst. tonų krovinių, o nuo metų pradžios – 254 tūkst. tonų.  Bendram krovos rezultatui įtakos turėjo šiais metais paleista TT-Line keltų ro-ro linija.

Tuo tarpų Malkų įlankos terminalas (MĮT), nepaisant to, kad šiuo metu vyksta krantinės rekonstrukcijos darbai ir galima išnaudoti tik ~35 proc. krantinės pajėgumų, I-ąjį metų pusmetį baigė su krovos apimčių augimu. Per šešis šių metų mėnesius perkrauta 10% daugiau krovinių lyginant su 2019 metais, kas sudaro 540 tūkst. tonų. MĮT pajamos I pusmetį taip pat buvo rekordinės.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos duomenimis pirmo pusmečio krova rytiniuose Baltijos jūros uostuose vidutiniškai sumažėjo apie 7 proc. Tuo tarpu Klaipėdos terminalo grupei priklausantys terminalai per pirmą šių metų pusmetį, išlaikydami aukštą paslaugų kokybę bei  krovinių diversifikavimą, drastiško krovos srautų sumažėjimo dėl pandemijos nejautė.

 



Visos naujienos